2013-03-19
Shortbread
Sedan mitt långtidsvikariat tog slut har jag fått lite mer tid över. Tid att hinna baka till exempel. Gott men inte så bra för min målsättning att inte gå upp så mycket i vikt under den här graviditeten. Halvvägs till förlossningen har jag redan plussat på fem kilo.
Shortbread med smak av kaffe
5 dl mjöl
1 dl socker
250 g smör
2 tsk snabbkaffepulver
Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, socker och smör (skuret i små bitar) till en smidig deg, för hand eller med matberedare. Dela degen i två delar och baka ut varje del på en bakplåtsklädd plåt. Tryck ut degklumparna till två rundlar på ungefär 22 cm i diameter. Grädda i 5 minuter - ta ut plåten och skär till rundeln i 16 bitar. Grädda ytterligare 5 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar