2011-10-05

Bokbeställning

Nu har Nours nya böcker kommit. Knacka på hade jag stora förväntningar på men har lite svårt för bebisspråket (Gröna dörren/Knacka på). Då tycker jag bättre om Stina Wirséns böcker, enkla men korrekta och med sköna uttrycksfulla bilder. Får väl se om Nour håller med mig. Alfons Åberg och Gittan och gråvargarna har ju egentligen alldeles för mycket text men det går bra att kolla på bilderna och bara läsa delar av texten.





9 kommentarer:

annapanna sa...

Knacka på var en favorit hemma hos oss. Den har en fin rytm som gör att bebisspråket funkar bra.

Martina sa...

Aha, så då ska jag låta bli att skriva egen text till och bara försöka vänja mig. Linn blev det ju folk av.

Hanna sa...

Jag hittar på egna ord hela tiden till Knacka på. Beroende på hur gamla de är och hur mycket de pratar (hur mycket språk de har). (de = ungarna på jobbet) De älskar förövrigt att själva knacka på varje dörr. Prova läs dem för 5-10 ungar som alla ska knacka, på alla dörrarna. Bibliotekets exemplar är ganska slitna på dörrarna...
Pija Lindenbaums böcker ÄLSKAR jag, speciellt Lill-Zlatan och Morbror Raring. Sen, när ni blir äldre, måste du/ni läsa Julia Donaldson/ Axel Schefflers böcker, speciellt Gruffalon.

Martina sa...

Trodde barn ville ha samma hela tiden, att det blir vilda protester om man inte läser rätt.

Ja Gittan och gråvargarna har jag väl i sanningens namn köpt mer till mig själv än till Nour. Har givetvis varit och fingrat på Lindenbaums andra böcker också... Skriver upp Gruffalon på önskelistan.

Nina sa...

Jag tycker att du ska byta ut bäbisspråket. Man kan ju fortfarande prata i korta meningar utan att prata fel. Jag vill också köpa bilderböcker... måste man ha ett barn för det? Kanske måste bunkra upp ifall att Nour skulle få för sig att komma och hälsa på.... :)

annapanna sa...

Mitt gudbarn har en sandkvarn, http://www.br-leksaker.se/M%C3%A4rken/DANTOY/Sandkvarn.aspx?id=873821, som det står Pija Lindenbaum på. Högst förbryllande. Frågade föräldrarna och det visade sig att Agge tyckte att det var ett så vackert namn att hon ville att pappa Calle skulle skriva det på kvarnen.

Martina sa...

Kanina:
Men det är ju lite som Anna säger att det finns en viss rytm. Men jag har ändå lite svårt att vänja mig. Kan försöka tänka att det är mer som poesi, istället för bebisspråk.
Ja, alltid bra att ladda upp med böcker hemma ifall du får besök. Eller smit in på biblo och läs lite.

Annapanna:
Underbart! Tänk vilken ära att få pryda en sandkvarn.

Linn sa...

Läs Knacka på! Det jag mest kommer ihåg från den boken är de fina dörrarna. Fina färger och roliga att knacka på och "öppna". Texten är oväsentlig.

Martina sa...

Linn:
Jadå, Knacka på är med i den dagliga bokskörden. Hon gillar den, hon också :)