2012-10-10

Cake pops

Förrförra gången familjen Johansson var och hälsade på deklarerade yngsta dottern Ronja att det minsann var ganska tråkigt hemma hos oss, så till deras nästa besök fick jag se till att förbereda mig lite bättre och ladda upp med kakklubbstillverkning.


Så här gör man:

Smula sönder en sockerkaka eller några muffins. Bland med några skedar kladd (exempelvis nutella/jordnötssmör/glasyr) tills det blir en fast deg.

Forma till önskad form och stoppa i frysen medan du smälter chokladen (och kanske blandar ut den med lite olja ifall den blir för tjockflytande).

Doppa klubbpinnen i smält choklad och sätt fast den i själva klubban. Kyl några minuter och doppa sedan resten av klubban i choklad. Dekorera med strössel och låt stelna.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Åh! Gott och roligt! Jag snor ! :)

Martina sa...

Ja gör't! Gott och pyssligt. Googla på cake pops om vill ha fler idéer.

För att ställa klubborna att stelna när de fått choklad på sig stoppade vi ner dem i osten. Schnyggt.

Jenny sa...

Haha! Smart!