2012-10-26

Helgmiddagen


Det bästa receptet från vår vegetariska helgmiddag tyckte jag var böngrytan. Enkel, snabb och god. Häromdagen gjorde vi den till lunch och bjöd Sandra och hennes son Leon (som dock inte blev så överförtjust utan istället höll sig till brödet och smöret, Leon alltså). Resterna som blev över la vi på pizzan istället för tomatsås. Gott!

Röd böngryta med fårost (4 port)

7 dl kokta bönor
200 g fårost/tofu
1 stor morot
2 rödlökar
1 bit röd chilipeppar (utan frön och mellanväggar så den inte blir för stark)
2 msk olivolja
1 burk (400 g) tomater
salt
basilika/persilja

Hacka lök, morot, paprika och chilin i små bitar. Fräs i lite olja några minuter. Häll på bönor och tomater. Späd eventuellt med lite vatten. Puttra under lock i 10 minuter. Smula övar fårost och finhackad basilika. Servera med bröd och frukt.

2 kommentarer:

Mormor sa...

Den är otroligt god :)

Martina sa...

Joj!